Νέες απειλές του Σαλβίνι για τα δημοσιονομικά της ΕΕ

Νέες απειλές του Σαλβίνι για τα δημοσιονομικά της ΕΕ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:03 Δημιουργία 15/05/19, 15:08

Ακάθεκτος συνεχίζει τις απειλές του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, που ζητά μετ' επιτάσεως αλλαγές στη λειτουργία του οικονομικού μοντέλου της ΕΕ, εν όψει και των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Χθες, ο Σαλβίνι προκάλεσε τριγμούς στις αγορές αφού δήλωσε ότι η Ρώμη θα πρέπει να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% του ΑΕΠ που ορίζει η ΕΕ για το έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί, για να μειωθεί η ανεργία.

«Εάν υπάρχουν ευρωπαϊκοί κανόνες που οδηγούν σε λιμοκτονία μια ήπειρο, αυτοί οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τα χθεσινά του σχόλια, που οδήγησαν την απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου σε υψηλό δύο μηνών και το spread μεταξύ των ιταλικών και γερμανικών αποδόσεων σε υψηλό τριμήνου.

Σήμερα, οι ανησυχίες των επενδυτών εξαπλώθηκαν στην ιταλική χρηματιστηριακή αγορά και επηρέασαν τις μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί μήπως τα σχόλιά του για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ οδηγούν σε διεύρυνση του spread, ο Σαλβίνι δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση, διότι το δικαίωμα των Ιταλών στην εργασία, τη ζωή και την υγεία προέχει».

Αν σου άρεσε κάνε