«Καμπανάκια» για την οικονομία της Γερμανίας από την Bundesbank

«Καμπανάκια» για την οικονομία της Γερμανίας από την Bundesbank

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:35 Δημιουργία 20/05/19, 14:32

Σήμα κινδύνου για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στέλνει τη Δευτέρα η Bundesbank, με την κεντρική τράπεζα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης να εκτιμά πως το ΑΕΠ της Γερμανίας θα εξασθενήσει για το β' τρίμηνο του 2019.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε σε ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο καθώς οι επενδυτές ξόδεψαν με μεγαλύτερη ελευθερία και η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε χάρη στον ήπιο χειμώνα, αν και οι προοπτικές συνεχίζουν να σκιάζονται από τις διαμάχες στο εμπόριο.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,4% σε τριμηνιαία βάση και 0,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα, προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στη μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank ανέφερε ότι η ανάκαμψη το πρώτο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα «πολλών ειδικών παραγόντων», το οποίο σημαίνει ότι η οικονομία θα δυσκολευθεί να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξής της την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτου αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω φέτος ύστερα από την περυσινή τους πτώση, για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Αν σου άρεσε κάνε