Σε θετικό έδαφος οι αγορές της Ευρώπης

Σε θετικό έδαφος οι αγορές της Ευρώπης

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:50 Δημιουργία 21/05/19, 10:34

Με κέρδη ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα ευρωπαικά χρηματιστήρια, μετά το «φιλί της ζωής» που έδωσε ο Τραμπ στην Huawei, έστω κι αν πρόκειται για παράταση ζωής μόλις τριών μηνών.

Ειδικότερα, τρίμηνη παράταση στη συνεργασία των αμερικανικών επιχειρήσεων με τη Huawei έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις συνέπειες για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η άδεια που εξέδωσε η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέπει να συνεχιστούν οι δραστηριότητες για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, σε δήλωση του τη Δευτέρα.

«Η προσωρινή γενική άδεια παρέχει στους λειτουργικούς φορείς χρόνο για να προβούν σε άλλες διευθετήσεις και στο υπουργείο Εμπορίου χώρο για να καθορίσει τα κατάλληλα μακροπρόθεσμα μέτρα για τους Αμερικανούς και τους ξένους παρόχους τηλεπικοινωνιών που βασίζονται επί του παρόντος στον εξοπλισμό της Huawei για κρίσιμες υπηρεσίες», σημείωσε ο κ. Ρος.

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, σημείωσε ότι η αναβολή του αποκλεισμού της από τις ΗΠΑ «δεν σημαίνει πολλά» για την επιχείρηση, καθώς είχε ήδη προετοιμαστεί για δυνητική εισαγωγή της στη «μαύρη λίστα» και προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον υποτιμά τη Huawei.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,32% στις 7.336 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,38% στις 12.078 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ανεβαίνει οριακά 0,04% στις 5.361 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ισχυροποιείται 0,32% στις 20.605 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,06% στις 9.194 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει άνοδο 0,15% στις 378.01 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε