Αναλυτές: «Buy» για την Coca-Cola HBC παρά τη «βουτιά»

Αναλυτές: «Buy» για την Coca-Cola HBC παρά τη «βουτιά»

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:31 Δημιουργία 21/05/19, 12:29

Τί κι αν η είδηση ότι θα κρατήσει τη θυγατρική στην Αφρική προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στη Λεωφόρο Αθηνών, με τη μετοχή να σημειώνει «βουτιά» στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, εντούτοις οι αναλυτές εξακολουθούν να δίνουν σύσταση «buy» για την Coca-Cola HBC.

Συγκεκριμένα, η UBS τονίζει πως το επενδυτικό story της Coca Cola ΗΒC παραμένει ισχυρό, ενώ «βλέπει» πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε άλλες εξαγορές, τις οποίες εξετάζει.

Σύμφωνα με τον οίκο, ο ελληνικός όμιλος μπορεί να σημειώσει πολύ καλή οργανική ανάπτυξη και έσοδα. Για το β’ τρίμηνο αναμένει ότι η οργανική ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 4,8% με ώθηση από την περίοδο του Πάσχα.

Η UBS επισημαίνει δε ότι ο επόμενος καταλύτης για την εταιρεία είναι η 3η Ιουνίου, όταν η διοίκηση αναμένεται να επαναλάβει το ενδιαφέρον της για νέες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Την ίδια ώρα, και η Deutsche Bank δίνει σύσταση «buy» για τη μετοχή, τονίζοντας πως το χθεσινό πρέσινγκ στο χρηματιστηριακό ταμπλό ήταν υπερβολικό.

Όπως τονίζει η γερμανική τράπεζα, «πιστεύουμε ότι η αντίδραση της μετοχής της χθες στο ταμπλό ήταν υπερβολική και αυτή η διόρθωση αποτελεί πλέον αγοραστική ευκαιρία».

Αν σου άρεσε κάνε