Νέο αρνητικό «ξέσπασμα» στην Wall Street

Νέο αρνητικό «ξέσπασμα» στην Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 23:40 Δημιουργία 22/05/19, 23:09

Επέστρεψαν στις απώλειες οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στην συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον εμπορικό πόλεμο να αποτελεί «βαρίδι» στις διεθνείς αγορές.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνκ Γι, απείλησε την κυβέρνηση του Ντόναλτ Τραμπ πως το Πεκίνο θα «πολεμήσει μέχρι τέλους εάν οι ΗΠΑ χρησιμοποιήσει μεγάλη πίεση», για να συμπληρώσει πως «η πόρτα της Κίνας είναι πάντα ανοιχτή προς τους Αμερικανούς για συζητήσεις επί ίσων όρων».

Ακόμα, νωρίτερα δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Fed, σύμφωνα με τα οποία πολλοί αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι το ήπιο φρένο στον πληθωρισμό θα αποδειχθεί προσωρινό. Βέβαια, την ίδια ώρα πολλοί εξέφρασαν ανησυχίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν οι πιέσεις των τιμών συνέχιζαν να αψηφούν τις προσδοκίες παραμένοντας σε χαμηλότερα επίπεδα.

Οι αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν στην προοπτική μιας μείωσης των επιτοκίων για να υπερασπιστούν την αξιοπιστία του στόχου της τράπεζας για τον πληθωρισμό στο 2% εάν οι πληθωριστικές πιέσεις παραμείνουν υποτονικές, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Παρολ' αυτά, πολλοί συμμετέχοντες σχολίασαν ότι "εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανόδου τα προσεχή τρίμηνα, υπάρχει κίνδυνος οι πληθωριστικές προσδοκίες να αγκυροβολήσουν σε επίπεδα κάτω από αυτά που είναι συνεπή με το στόχο του 2%", αποκαλύπτουν τα πρακτικά.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow έχασε 0,39% στις 25.777 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,28% στις 2.856 μονάδες.

Ο Nasdaq έγραψε πτώση 0,45% στις 7.751 μονάδες

Αν σου άρεσε κάνε