Πυκνώνουν τα σύννεφα στον ευρωπαϊκό επενδυτικό ουρανό

Πυκνώνουν τα σύννεφα στον ευρωπαϊκό επενδυτικό ουρανό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:48 Δημιουργία 23/05/19, 10:55

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται εμπόριο, Deutsche Bank και οι πολιτικές ανακατατάξεις σε όλη την Ευρώπη στο άνοιγμα της Πέμπτης.

Σήμερα διεξάγονται οι ευρωεκλογές σε Βρετανία και Ολλανδία, ενώ μέχρι την Κυριακή θα έχουν γίνει οι εκλογές σε όλα τα κράτη-μέλη, με την επόμενη μέρα να «ξημερώνει» με μια διαφορετική ευρωπαική ηγεσία.

Αύριο θα ανακοινώσει την παραίτησή της από την πρωθυπουργία η Τερέζα Μέι, γράφουν οι Times του Λονδίνου. Η βρετανίδα πρωθυπουργός βρέθηκε χωρίς καμία επιλογή πια, αφότου και οι υπουργοί της εντάχθηκαν στην επανάσταση των Τόρις, έπειτα από την απόφασή της να δώσει εν τέλει την επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να πάρει με το μέρος της τους Εργατικούς και να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο στις αρχές Ιουνίου το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα νέα αποστολή της αντιπροσωπείας στο Πεκίνο για τη συνέχιση των εμπορικών συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, το εμπάργκο Τραμπ στην κινεζική Huawei έχει πυροδοτήσει αλλαγή πλεύσης στο Πεκίνο. Ειδικότερα η κινεζική πλευρά ξεκίνησε να αναθεωρεί την στρατηγική της για τη φύση της εμπορικής σχέσης που θα επιδιώξει να έχει με τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η South China Monrning Post.

Στους τίτλους, βουτιά άνω του 2,7% σημειώνουν οι μετοχές της Deutsche Bank, την ώρα της διεξαγωγής της ετήσιας συνάντησης μετόχων της γερμανικής τράπεζας, όπου αναμένεται να τεθούν ζητήματα στρατηγικής, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με την Commerzbank, αλλά και ηγεσίας, με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για «πραξικόπημα» κατά του νυν προέδρου.

Ακόμα, όλοι οι κλάδοι κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με τις ευρωπαικές αυτοκινητοβιομηχανίες να «οδηγούν» τις απώλειες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο υποχωρεί 0,73% στις 7.281 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 1,18% στις 12.026 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι συγκεντρώνει απώλειες 0,96% στις 5.328 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο πέφτει 0,98% στις 20.370 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη αποδυναμώνεται 0,61% στις 9.175 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει πτώση 0,79% στις 376.21 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε