«Χειρόφρενο» τραβούν οι shorters στα αρνητικά στοιχήματα

«Χειρόφρενο» τραβούν οι shorters στα αρνητικά στοιχήματα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:29 Δημιουργία 29/05/19, 12:24

Αλλάζουν άρδην στρατηγική σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες οι shorters, μετά την ανακοίνωση περί προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών, όπως αποτυπώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Τα short funds, γνωστά για την επιθετική τους πολιτική ως προς τις συστημικές, προχώρησαν σε σημαντική μείωση των θέσεων τους, ύστερα από το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Με «φόντο» τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τον θρίαμβο της ΝΔ, οι shorters περιορίζουν τα αρνητικά τους στοιχήματα, τη στιγμή που η αγορά «ψηφίζει» αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου, ποντάροντας σε μία κυβέρνηση, πιο φιλική προς τους επενδυτές και με προσήλωση στο στόχο των αποκρατικοποιήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Oceanwood Capital Management προχώρησε τη Δευτέρα σε σημαντική μείωση των short θέσεών του επί των μετοχών της Alpha Bank στο 0,74% από 0,92%, όπου τις είχε αυξήσει στις 5 Απριλίου.

Παραμονές της ευρωκάλπης και συγκεκριμένα την Παρασκευή 24 Μάιου, το Lansdowne Partners προχώρησε σε επίσης σημαντική μείωση των short θέσεών του στη μετοχή της Eurobank και στο 1,09% από 1,81%, όπου τις διατηρούσε από τις 18 Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ, το Oceanwood είχε προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 23 Μαΐου σε μείωση των shorts του επί των μετοχών της Eurobank, στο 0,99% από 1,64% που τις είχε αυξήσει μόλις μία μέρα νωρίτερα.

Αν σου άρεσε κάνε