«Κόκκινος» Μάιος για τις διεθνείς μετοχές

«Κόκκινος» Μάιος για τις διεθνείς μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:51 Δημιουργία 30/05/19, 15:48

Η εντυπωσιακή «χασούρα» ύψους 4 τρισ. δολαρίων των παγκόσμιων μετοχών σε επίπεδο αξίας μόνο τον Μάιο επιβεβαιώνει τα «καμπανάκι» κορυφαίων, ξένων επενδυτικών οίκων για τις συνέπειες της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μάλιστα, οι αναλυτές κάνουν λόγο για «Ψυχρό Πόλεμο», ενώ οι traders αναπροσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους, προκειμένου να προστατευτούν από τα εμπορικά και γεωπολιτικά ρίσκα.

Η προσοχή επικεντρώνεται στη συνάντηση κορυφής Τραμπ – Τζινπίνγκ στα τέλη Ιουνίου, στο περιθώριο της Συνόδου του G20, ωστόσο κορυφαίοι παίχτες κρατούν και πάλι μικρό καλάθι.

Σήμερα, Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τζανγκ Χανχούι δήλωσε ότι η εσκεμμένη πρόκληση εμπορικών διενέξεων αποτελεί «γυμνή οικονομική τρομοκρατία».

Ο Τζανγκ έκανε το σχόλιο αυτό, όταν ερωτήθηκε σχετικά τον εμπορικό πόλεμο, καθώς ενημέρωνε δημοσιογράφους για την επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ την επόμενη εβδομάδα.

«Το να προκαλούνται με αυτόν τον τρόπο, εσκεμμένα, εμπορικές διενέξεις, είναι γυμνή οικονομική τρομοκρατία, οικονομικός σοβινισμός, οικονομικός εκφοβισμός», στηλίτευσε ο διπλωμάτης.

Αν σου άρεσε κάνε