Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της Deutsche Bank

Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της Deutsche Bank

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:39 Δημιουργία 04/06/19, 14:30

Βουτιά 20% σημείωσαν οι μετοχές της γερμανικής Deutsche Bank, που στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισαν για πρώτη φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6 ευρώ.

Οι μετοχές έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από τότε που κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Commerzbank για συγχώνευση. Αν και ήταν ένα deal, που δεν φαινόταν να αρέσει ούτε στα τραπεζικά στελέχη, ούτε σε ειδικούς, παρά μόνο στην κυβέρνηση, το γεγονός ότι η κορυφαία γερμανική τράπεζα δεν παρουσίασε ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο μετά το ναυάγιο, πυροδότησε φόβους.

Η βασική ανησυχία των επενδυτών είναι ότι η Deutsche Bank θα χρειαστεί να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια για να στηρίξει τη στρατηγική της και να είναι βιώσιμη, όπως αναφέρουν αναλυτές της UBS. Προσθέτουν δε πως κατά την άποψή τους ο γερμανικός κολοσσός δεν έχει τα περιθώρια να προβεί σε δραστικές αλλαγές στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής.

Από την άλλη αναλυτές της JPMorgan δεν ανησυχούν τόσο για την κεφαλαιακή επάρκεια όσο για τις φτωχές επιδόσεις της λειτουργικής κερδοφορίας.

Πάντως το κόστος δανεισμού της τράπεζας εξακολουθεί να παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και αυτό ενδεχομένως να αποδειχθεί το πιο γερό χαρτί της.

Αν σου άρεσε κάνε