Και πάλι το ΔΝΤ κατά του Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο

Και πάλι το ΔΝΤ κατά του Τραμπ για τον εμπορικό πόλεμο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:16 Δημιουργία 06/06/19, 18:13

Σε μια ακόμα έμμεση επίθεση κατά των πολιτικών του Ντόναλτ Τραμπ για τους δασμούς και τον εμπορικό πόλεμο προέβη την Πέμπτη το ΔΝΤ, σε έκθεση για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το Ταμείο στην έκθεσή του εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε τροχιά για ανάπτυξη 2,6% φέτος, ρυθμούς ταχύτερους σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου για ανάπτυξη 2,3%. Παρ' όλα αυτά, το ΔΝΤ σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που απειλούν τις θετικές προοπτικές, καλώντας την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζας (Fed) να «παγώσει» τις επιτοκιακές αυξήσεις, που θα έβαζαν «φρένο» στην ανάπτυξη.

«Η επιδείνωση των εμπορικών αντιπαραθέσεων ή μια απότομη μεταστροφή των πρόσφατων, θετικών συνθηκών στις χρηματοοικονομικές αγορές αντιπροσωπεύουν σημαντικούς κινδύνους για την αμερικανική οικονομία», αναφέρει το ΔΝΤ σε έκθεσή του.

Οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η αμερικανική οικονομία ωφελείται από το εμπορικό πόλεμο και ότι οι δασμοί γεμίζουν με χρήματα τα κρατικά ταμεία των ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ άσκησε κριτική στις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ για ανατροπή των σχέσεων στο παγκόσμιο εμπόριο, αυξάνοντας τους δασμούς, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλυθεί η εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα. Αυτή η αντιπαράθεση θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία, τονίζει το ΔΝΤ.

Αν σου άρεσε κάνε