Η Κίνα ανέβασε τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Η Κίνα ανέβασε τα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:09 Δημιουργία 10/06/19, 09:07

Με σημαντική άνοδο μπήκαν στην πρώτη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να βρίσκουν θετικό έδαφος από τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και την αποφυγή των δασμών των ΗΠΑ προς το Μεξικό που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ.

Στα της Κίνας, οι εξαγωγές του ασιατικού κολοσσού αυξήθηκαν κατά σε ετήσιο βαθμό κατά 1,1% για το Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια πτώση στο 3,8%. Η ανακοίνωση έρχεται ως μήνυμα πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί από το γεγονός πως οι ΗΠΑ και το Μεξικό κατέληξαν σε συμφωνία για αποφυγή των δασμών των μεξικανικών προϊόντων που θα ετίθεντο σε ισχύ από σήμερα, μετά από συμφωνία των δύο κυβερνήσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στην Ιαπωνία κέρδισε 1,13% στις 21.137 μονάδες και ο Kospi στη Νότια Κορέα ισχυροποιείται 1,13% στις 2.096 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX παρέμεινε κλειστός λόγω εθνικής αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανεβαίνει 2,14% στις 27.514 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite γράφει άνοδο 0,79% στις 2.848 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε