Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:49 Δημιουργία 10/06/19, 19:37

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβάλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στον γαλλικό οίνο, εκτιμώντας ότι το αμερικανικό κρασί πλήττεται από τον άδικο ανταγωνισμό.

Nα αυξήσει τους δασμούς προς την Κίνα εκ νέου απειλεί ο Ντόναλντ Τραμπ, εάν ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ δεν δεχθεί να τον συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20 στην Ιαπωνία.

Ερωτηθείς από το CNBC εάν θα επιβάλλει δασμούς σε επιπλέον κινεζικές εισαγωγές αξίας 300 δισ. δολαρίων, εάν δεν υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών στη Σύνοδο, ο Τραμπ απάντησε: «Ναι θα το κάνω». Πρόσθεσε πάντως ότι «νομίζω πως θα έρθει και ότι θα προγραμματιστεί η συνάντηση, γιατί έχουμε καταπληκτική σχέση. Είναι στην πραγματικότητα υπέροχος τύπος. Πολύ δυνατός, πολύ έξυπνος. Αλλά εκείνος κοιτάει την Κίνα και εγώ τις ΗΠΑ».

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται οι εξελίξεις γύρω από το Brexit, καθώς έχει ξεκινήσει επίσημα η κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος (Τόρις), που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 2 εβδομάδες.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,37% στις 7.376 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη παραμένει κλειστός λόγω εθνικής αργίας στη Γερμανία.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιήθηκε 0,34% στις 5.382 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανέβηκε 0,61% στις 20.485 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη κέρδισε 0,63% στις 9.294 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 συγκέντρωσε άνοδο 0,21% στις 378.27 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε