Πεισματικά αισιόδοξες οι αγορές στην Ευρώπη

Πεισματικά αισιόδοξες οι αγορές στην Ευρώπη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:24 Δημιουργία 11/06/19, 11:07

Τη σκυτάλη των χθεσινοβραδινών κερδών στην Wall Street πήρε η Ασία κι έπειτα η Ευρώπη, μετά την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού που μεταφράζεται σε αποτροπή επιβολής επιπρόσθετων δασμών από την Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, να αυξήσει τους δασμούς προς την Κίνα εκ νέου απείλησε την Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εάν ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ δεν δεχθεί να τον συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του G20 στην Ιαπωνία.

Ξεκίνησε χθες η κούρσα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού των Τόρις, με 10 διεκδικητές, εκ των οποίων ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να είναι το φαβορί.

Την ίδια ώρα, συνέχεια στις επιθέσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προειδοποιήσεις που απευθύνει προς την Ιταλία, με τελευταίο «χτύπημα» τη χθεσινή αυστηρή έκθεση της Κομισιόν για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, έδωσε την Πέμπτη ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Ο υπουργός Εργασίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, δήλωσε πως η «δεν πρόκειται να δεχθούμε ποτέ τους κανόνες λιτότητας της ΕΕ για την Ιταλία», για να προσθέσει πως «εμείς είμαστε να διαπραγματευτούμε με την Ένωση, αλλά θέλουμε να αλλάξουν οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ».

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται σήμερα και η Ελλάδα, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Βουτιά» 25% σημείωσε ο τίτλος της βρετανικής Ted Baker μετά την δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων προβλέψεων για τα ετήσια κέρδη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,43% στις 7.407 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άλμα 1,11% στις 12.180 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιείται 0,42% στις 5.405 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,56% στις 20.600 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη σημειώνει κέρδη 0,08% στις 9.301 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει άνοδο 0,64% στις 380.70 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε