Δεύτερη μέρα ανόδου στη Wall Street

Δεύτερη μέρα ανόδου στη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:46 Δημιουργία 11/06/19, 16:38

Συνέχεια στο χθεσινό σερί ανόδου δίνουν για το άνοιγμα της Τρίτης οι δείκτες της Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται εκ νέου στις εμπορικές συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορ Ρος, δήλωσε πως μια συμφωνία των ΗΠΑ με το Πεκίνο είναι εφικτή, χωρίς ωστόσο να «βλέπει» πως αυτή μπορεί να κλείσει άμεσα.

Σημειώνεται πως από την ασιατική χώρα δεν έχουν επιβεβαιώσει αν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλτ Τραμπ στο πλαίσιο της συνόδου των G-20 που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Ιουνίου στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,69% στις 26.227 μονάδες.

Ο S&P 500 γράφει άνοδο 0,73% στις 2.907 μονάδες.

Ο Nasdaq κερδίζει 0,87% στις 7.891 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, ενισχύθηκε 0,1% σε προσαρμοσμένη βάση το Μάιο έναντι του προηγουμένου μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Εάν αφαιρεθούν οι ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, οι τιμές αυξήθηκαν 0,2% έναντι του προηγουμένου μήνα.

Και οι δύο τιμές ήταν αντίστοιχες των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Σε σχέση με το Μάιο του 2018, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 1,8%, πολύ χαμηλότερα από το πρόσφατο αποκορύφωμα του 3,4% το οποίο επιτεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Εάν αφαιρεθούν τα τρόφιμα και η ενέργεια, ο δείκτης διαμορφώθηκε 2,3% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αν σου άρεσε κάνε