«Δέσμια» των γεωπολιτικών εντάσεων τα ασιατικά χρηματιστήρια

«Δέσμια» των γεωπολιτικών εντάσεων τα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:15 Δημιουργία 12/06/19, 09:13

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, με τις γεωπολιτικές εντάσεις, προεξέχουσας της εμπορικής κρίσης μεταξή ΗΠΑ και Κίνας, να δίνουν και πάλι τον τόνο για απώλειες στα ταμπλό.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ, απείλησε εκ νέου με κατάρρευση των συζητήσεων το Πεκίνο. «Είτε θα έχουμε μια σπουδαία συμφωνία με την Κίνα ή δεν πρόκειται να έχουμε καμία συμφωνία» ανέφερε ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Εξάλλου, οι αναλυτές ανησυχούν και για κλιμάκωση της έντασης στο Χονγκ Κονγκ, με χιλιάδες διαδηλωτές να βρίσκονται στους δρόμους και να αντιδρούν για το νέο νόμο έκδοσης κατηγορουμένων στην Κίνα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,25% στις 21.164 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ υποχωρεί 0,16% στις 2.108 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,07% στις 10.615 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διολισθαίνει 1,71% στις 27.313 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite πέφτει 0,45% στις 2.911 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα έφτασε σε υψηλό 15 μηνών για το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε το Πεκίνο και τα οποία ήταν εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Αν σου άρεσε κάνε