Διψασμένοι για ομόλογα οι επενδυτές - Πάρτι διαρκείας για τα ελληνικά

Διψασμένοι για ομόλογα οι επενδυτές - Πάρτι διαρκείας για τα ελληνικά

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:04 Δημιουργία 13/06/19, 12:00

«Ταβάνι» έχει πιάσει η επενδυτική φρενίτιδα για τα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας, οι αποδόσεις των οποίων καταγράφουν απανωτά ράλι, κινούμενες σε ιστορικά χαμηλά.

Εκτός του πάρτι δεν θα μπορούσε να μείνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα, καθώς οι διεθνείς «παίκτες» βλέπουν με ιδιαίτερα θετική ματιά τις πρόωρες εθνικές εκλογές, ποντάροντας σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, προεξοφλώντας έως και αυτοδυναμία της ΝΔ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων 12μηνης διάρκειας το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και συγκεκριμένα υποχώρησε στο 0,47% έναντι του 0,95%. Πρόκειται ιστορικό χαμηλό, καθώς εκδηλώθηκε σημαντική ζήτηση από ξένους επενδυτές.

Μάλιστα, μετά τις ευρωεκλογές οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων έχουν καταγράψει πτώση άνω των 70 μονάδων βάσης, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση διεθνώς.

Την Πέμπτη η η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 2,721%, υποχωρώντας κατά 1,6%, ενώ του 5ετούς διαμορφώνεται στο 1,553%, με πτώση 3,70%, εξίσου σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Αν σου άρεσε κάνε