Euroxx: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στις τράπεζες - Οι εκλογές και τα top picks

Euroxx: «Ψήφος εμπιστοσύνης» στις τράπεζες - Οι εκλογές και τα top picks

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:09 Δημιουργία 13/06/19, 15:05

Θετικότερες μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες «βλέπει» η Euroxx Securities, αναμένοντας διατηρήσιμη βελτίωση στο χρηματοδοτικό τους προφίλ, ισχυρότερες τάσεις μείωσης των λειτουργικών δαπανών και επιτάχυνση της κερδοφορίας.

Μάλιστα, η χρηματιστηριακή σχολιάζει την επίδραση που είχε τόσο στο ταμπλό όσο και στην αγορά ομολόγων η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι οι επενδύουν σε κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς θα είναι πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Έτσι, επισημαίνει, καταγράφτηκε ένα εντυπωσιακό ράλι της τάξης του 15% την επομένη των ευρωεκλογών, με τις τραπεζικές μετοχές στο «τιμόνι», σημειώνοντας άλμα 32%.

Στο πλαίσιο αυτό, η Euroxx αναβαθμίζει τις τιμές-στόχους των μετοχών των τραπεζών, ως εξής: στα 2,00 ευρώ για την Alpha Bank (από 1,50), 1,10 ευρώ για την Eurobank (από 0,82), 3,00 για την Εθνική (από 1,90) και 3,30 για την Πειραιώς (από 1,00).

Η Euroxx εκτιμά ότι και οι τέσσερις τράπεζες θα είναι κερδοφόρες το 2019-2020, παρόλο που η πίεση των περιθωρίων θα συνεχιστεί λόγω των μειωμένων όγκων δανείων και των υψηλότερων αναγκών για προβλέψεις.

Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της, η χρηματιστηριακή συγκαταλέγει την Eurobank και την Εθνική.

Για την Εθνική υπογραμμίζει την ισχυρή κεφαλαιακή θέση και θέση ρευστότητας, τα υψηλά επίπεδα κάλυψης, τα χαμηλά αποθέματα NPEs/NPLs, ενώ για την Eurobank επισημαίνει την σημαντική μείωση κινδύνου με το νέο σχέδιο μετασχηματισμού της, το οποίο την βάζει στην πρώτη γραμμή σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες στην μείωση των NPEs και την κεφαλαιακή επάρκεια.

Αν σου άρεσε κάνε