Το spread «βλέπει» τα επίπεδα του Μαρτίου του 2010

Το spread «βλέπει» τα επίπεδα του Μαρτίου του 2010

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:19 Δημιουργία 14/06/19, 12:55

Σε προ κρίσης επίπεδα «βυθίζεται» το ελληνικό spread στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι «ψηφίζουν» τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα, ποντάροντας στην άνετη επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αυτή την ώρα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει διολισθήσει στο 2,7%, ενώ το yield στο 5ετές κινείται στο 1,546% και το 15ετές κάτω από το 3%.

Την ίδια στιγμή, το spread έχει υποχωρήσει στις 294 μ.β, καταγράφοντας πτώση κατά 50μ.β. από την επομένη των ευρωεκλογών. Τα επίπεδα αυτά έχει να τα «δει» από τον Μάρτιο του 2010, προτού η Ελλάδα εισέλθει σε τροχιά μνημονίων.

Την Παρασκευή το yield στο ελληνικό 10ετές διαμορφώνεται στο 2,694% ενώ στο γερμανικό κινείται σε αρνητικά επίπεδα και στο -0,262%.

Όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, η εικόνα στο spread είναι ενδεικτική της επενδυτικής ψυχολογίας, η οποία αποτυπώνεται ανεβασμένη. Οι traders ποντάρουν στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στον τόπο, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη, εκτιμώντας πως ο ίδιος έχει φιλοεπενδυτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ.

Με λίγα λόγια οι διεθνείς παίκτες εκτιμούν ότι το πολιτικό ρίσκο σταδιακά εξαλείφεται.

Αν σου άρεσε κάνε