Τράπεζα της Ρωσίας: Μείωσε το βασικό επιτόκιο

Τράπεζα της Ρωσίας: Μείωσε το βασικό επιτόκιο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:51 Δημιουργία 14/06/19, 14:45

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας μείωσε το βασικό επιτόκιο, ανταποκρινόμενη στα «καμπανάκια» επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η τελευταία αλλαγή της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας ήταν μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, τη στιγμή που η Federal Reserve αύξανε τα επιτόκια για ένατη φορά σε τρία χρόνια.

«Η αναθεώρηση της πορείας των επιτοκίων από την Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες στις προηγμένες οικονομίες, μειώνει το ρίσκο των συνεχιζόμενων εκροών κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές», αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σε ανακοίνωσή της, μετά τη μείωση του επιτοκίου στο 7,5% από το 7,75%.

Οι κεντρικές τράπεζες στις αναδυόμενες αγορές επηρεάζονται από τη στάση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας εξαιτίας της τεράστιας επίπτωσης που έχει στην κίνηση κεφαλαίων παγκοσμίως και στην κίνηση των νομισμάτων.

Η Τράπεζα της Ρωσίας περιέκοψε επίσης τις εκτιμήσεις για την εγχώρια οικονομία φέτος, προβλέποντας ανάπτυξη 1%-1,5% έναντι προηγούμενου στόχου 1,2%-1,7% και ακόμη και τότε προειδοποιώντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι ακόμη πιο ασθενής.

«Πιο συγκεκριμένα, ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης προκλήθηκε μεταξύ άλλων, από την περαιτέρω σύσφιξη των περιορισμών στο διεθνές εμπόριο», τόνισε.

Αν σου άρεσε κάνε