Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία ενόψει Fed

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Ασία ενόψει Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:34 Δημιουργία 18/06/19, 09:17

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές στην συνεδρίαση της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να επικεντρώνεται στην συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που ξεκινά σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας όπως και της Ινδονησίας, που συνεδριάζουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα, περιμένουν «γραμμή» από την Fed.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα στην διοίκηση Τραμπ να μην αυξήσει τους κινεζικούς δασμούς.

Ακόμα, συνεχίζεται η ένταση με το Ιράν, με τον αμερικανό πρόεδρο να στέλνει 1.000 στρατιώτες στην Μέση Ανατολή και να δημοσιοποιεί ντοκουμέντα που -όπως ισχυρίζεται το πεντάγωνο- ενοχοποιούν την Τεχεράνη για την επίθεση στα τάνκερ.

Το Ιράν από την πλευρά του καλεί τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τον Περσικό Κόλπο και απειλεί με παραβίαση της πυρηνικής συμφωνίας, και, μάλιστα, προσδιορίζει και το χρόνο- έχετε 10 μέρες να σώσετε την συνθήκη διεμήνυσε χθες στους Ευρωπαίους.

Τέλος, ισχυρός σεισμός 6 βαθμός της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» την επαρχία Σετσουάν στην Κίνα, αφήνοντας πίσω του εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες εκτοπισμένους.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 0,80% στις 20.956 μονάδες, ενώ ο Kospi στη Σεούλ ανέβηκε 0,24% στις 2.090 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX συγκέντρωσε άνοδο 0,56% στις 6.567 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 0,85% στις 27.459 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,18% στις 2.882 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε