Ομόλογα: Ράλι δίχως τέλος

Ομόλογα: Ράλι δίχως τέλος

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:04 Δημιουργία 18/06/19, 11:58

Σε ένα εντυπωσιακό ράλι διαρκείας «τρέχουν» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά στις συναλλαγές της Τρίτης.

Οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει την επικράτηση της ΝΔ στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, τοποθετώντας ψηλά τον πήχη για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Αγορές και επενδυτές δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ποντάροντας στο φιλοεπενδυτικό και μεταρρυθμιστικό προφίλ της.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα σε νέα ιστορικά χαμηλά και στο 2,615%, «γράφοντας» πτώση 3,29% από τα επίπεδα της Παρασκευής, με το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται στις 289,6 μονάδες βάσης και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2010, καθώς και το yield στους γερμανικούς τίτλους να υποχωρεί στο -0,254% και μία ανάσα από τα ιστορικά χαμηλά του -0,27%.

Την ίδια στιγμή, η απόδοση του ελληνικού 5ετούς υποχωρεί στα χαμηλά του 1,476%, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 5%. Σημειώνεται πως το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώνεται στις 214 μονάδες βάσης, ενώ έναντι των αντίστοιχων ιταλικών διαμορφώνεται στις μόλις 13 μ.β.

Αν σου άρεσε κάνε