Citi: Επενδύσεις και ισχυρότερη ανάπτυξη με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

Citi: Επενδύσεις και ισχυρότερη ανάπτυξη με αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:23 Δημιουργία 18/06/19, 15:17

Αυτοδυναμία της ΝΔ στις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου «βλέπει» η Citi, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι σε αυτές τις εκλογές είναι περιορισμένοι σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2015.

Ο οίκος επικαλείται τη μεγάλη πλειοψηφία, που είναι υπέρ μίας σχέσης συνεργασίας με τους διεθνείς πιστωτές.

Όπως τονίζει, η συγκεκριμένη σχέση αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας και της ανάπτυξης της οικονομίας της χώραςμ ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018.

Ο οίκος σημειώνει πως σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34,4%, εξασφαλίζοντας 154 έδρες.

Το δημόσιο χρέος ξεπερνά το 180% του ΑΕΠ όμως περίπου το 80% βρίσκεται στον δημόσιο τομέα, κυρίως Ευρωπαϊκές χώρες, προσθέτει στο σχόλιό της η αμερικανική τράπεζα.

Την ίδια ώρα, ο οίκος αναφέρεται και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της «γαλάζιας» παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει υποσχεθεί μειώσεις φόρων και μια ατζέντα με πολιτικές, που θα είναι περισσότερο φιλικές προς τις επιχειρήσεις και που μπορεί να προσελκύσουν επιπλέον ξένες επενδύσεις.

Το τελευταίο, σημειώνει η Citi, είναι απαραίτητο μέσο χρηματοδότησης για μια μικρή οικονομία, που εξακολουθεί να πλήττεται από την περιορισμένη ρευστότητα στο εσωτερικό της.

Όπως επισημαίνει, μία ισχυρότερη ανάκαμψη θα βοηθήσει τη χώρα να πετύχει τους μεταμνημονιακούς στόχους, κυρίως τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές τη μείωση του συγκεκριμένου στόχου.

Αν σου άρεσε κάνε