Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed - Πιο κοντά η μείωση εντός του 2019

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed - Πιο κοντά η μείωση εντός του 2019

ΑΓΟΡΕΣ UPD 21:24 Δημιουργία 19/06/19, 21:02

Αμετάβλητα στο 2%-2,5% διατήρησε τα βασικά επιτόκια της η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), όπως ανακοινώθηκε σήμερα μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. της Fed θεωρούν εφικτή μια μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2019, κίνηση που θα εξαρτηθεί από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μέσα στους επόμενους μήνες.

Η τράπεζα δηλώνει πως θα δράσει καταλλήλως για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση με τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο και την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα. Προσθέτει, ωστόσο, πως έχουν ενισχυθεί οι αβεβαιότητες για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη Fed, θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων εάν κλιμακωθούν οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις της χώρας με την Κίνα ή με άλλους εταίρους ή αν η αμερικανική οικονομία δείξει σημάδια κόπωσης. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, η Fed εξακολουθεί να θεωρεί πως η αγορά εργασίας είναι ισχυρή, πως υπάρχει επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας και, κατά συνέπεια, η αύξηση του πληθωρισμού θα αποτελέσει την πιθανότερη εξέλιξη. Δεν παραλείπει να προειδοποιήσει, ωστόσο, πως έχουν ενισχυθεί οι αβεβαιότητες για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.

Αν σου άρεσε κάνε