Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά από την «πάσα» της Fed

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, μετά από την «πάσα» της Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:21 Δημιουργία 20/06/19, 09:18

Με θετικό τρόπο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια της Ασίας για την προτελευταία μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας, λαμβάνοντας με καλό μάτι τα όσα ειπώθηκαν χθες το βράδυ από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια σταθερά έρχεται ως δεύτερη είδηση στην προσοχή των αναλυτών, που εστίασαν στις δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ομαλή κατάληξη του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναμένεται η συνάντηση που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλτ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζινπίνγκ στη σύνοδο των G20 την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθκε 0,58% στις 21.185 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ γράφει άνοδο 0,18% στις 2.129 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,45% στις 6.680 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ισχυροποιείται 0,83% στις 28.473 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite σημειώνει ράλι με άνοδο 2,02% στις 2.892 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) διατήρησε σήμερα αμετάβλητα βασικά επιτόκια της.

Αν σου άρεσε κάνε