«Σκυτάλη» κερδών στις ευρωαγορές από Wall και Ασία

«Σκυτάλη» κερδών στις ευρωαγορές από Wall και Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:39 Δημιουργία 20/06/19, 10:38

Με καθαρά ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εμφανίζονται με διαθέσεις για τοποθετήσεις στα ταμπλό μετά από τα όσα ειπώθηκαν χθες στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Οι δηλώσεις του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που «έδειξε» σε νέα μείωση των επιτοκίων της τράπεζας εντός του 2019, έρχονται λίγες μέρες μετά από τις αντίστοιχες τοποθετήσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και εδραιώνουν το αίσθημα στους αναλυτές για το ότι οι κεντρικές τράπεζες σε ΕΕ και ΗΠΑ είναι έτοιμες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Ακόμα, σημειώνεται πως η προσοχή παραμένει στραμμένη και στη συνάντηση που θα έχουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας την ερχόμενη εβδομάδα για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ΑΕΠ του κόσμου.

Τέλος και στα της Ευρώπης, τα βλέμματα στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια για την ανάδειξη των νέων επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, μετά και από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,38% στις 7.431 μονάδες.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,89% στις 12.418 μονάδες.

Ο CAC στο Παρίσι ισχυροποιείται 0,64% στις 5.553 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,98% στις 21.428 μονάδες και ο IBEX στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,56% στις 9.283 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 γράφει κέρδη 0,65% στις 987.26 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε