Δεν πατούν «φρένο» στο ξέφρενο ράλι τα ομόλογα

Δεν πατούν «φρένο» στο ξέφρενο ράλι τα ομόλογα

ΑΓΟΡΕΣ UPD 12:22 Δημιουργία 20/06/19, 12:16

Δεν πατούν «φρένο» στο ξέφρενο ράλι διαρκείας τα ελληνικά ομόλογα. Δυόμισι εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, οι επενδυτές προεξοφλούν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα με επικράτηση της ΝΔ στην κάλπη.

Δίνουν, λοιπόν, «ψήφο εμπιστοσύνης» σε κυβέρνηση της ΝΔ, ποντάροντας στο φιλοεπενδυτικό της προφίλ. Βαρόμετρο δε για την τάση στην εγχώρια αγορά ομολόγων αποτελούν τα τελευταία εντυπωσιακά ευρήματα νέας δημοσκόπησης, τα οποία καταγράφουν διψήφιο προβάδισμα και αυτοδυναμία για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο μάλιστα αγγίζει το 40%.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4,3% και διαμορφώνεται σε νέα ιστορικά χαμηλά κάτω από το 2,4%, ενώ η απόδοση του 5ετούς κινείται κάτω από το 1,3% και στο 1,243% με πτώση της τάξης του 4,7%, επίσης σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Την ίδια ώρα, το spread έναντι του 10ετούς γερμανικού διαμορφώνεται στις 270 μ.β, που είναι και τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαρτίου του 2010.

Παράλληλα, πάρτι σημειώνεται και στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, αφότου η Fed άνοιξε «παράθυρο» σε μείωση των επιτοκίων, ενώ και η ΕΚΤ τόνισε ότι είναι έτοιμη να δράσει ως προς τη νομισματική πολιτική της, αν χρειαστεί.

Έτσι, το 10ετές γερμανικό ομόλογο «κοιτάζει» προς τα ιστορικά χαμηλά του -0,329%, ενώ νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφουν τα ισπανικά 10ετή με την απόδοση να υποχωρεί στο 0,36% με πτώση της τάξης του 8%.

Αποκλιμάκωση παρατηρείται και στα ιταλικά 10ετή ομόλογα, τα οποία διαμορφώνονται στο 2,035% με πτώση 4,05%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2018.

Αν σου άρεσε κάνε