Σε κλοιό γεωπολιτικών εντάσεων τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε κλοιό γεωπολιτικών εντάσεων τα ασιατικά χρηματιστήρια

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:15 Δημιουργία 21/06/19, 09:13

Με αρνητικό φίνις πέφτει η αυλαία της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους μεγαλύτερους δείκτες της περιοχής να υποχωρούν για την Παρασκευή εν μέσω όξυνσης των γεωπολιτικών εντάσεων που έχουν οδηγήσει από χθες σε νέους φόβους για την αντιπαράθεση ΗΠΑ και Ιράν στα Στενό του Χορμούζ και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ έδωσε χθες εντολή για στρατιωτικά χτυπήματα κατά στόχων του Ιράν για να αποσύρει τη σχετική οδηγία λίγο αργότερα.

Εξάλλου, από την ερχόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον των αναλυτών θα επικεντρωθεί και πάλι στον εμπορικό πόλεμο και στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο έχασε 0,99% στις 21.243 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ διολισθαίνει 0,34% στις 2.122 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX χάνει 0,64% στις 6.642 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng πέφτει 0,56% στις 28.381 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite γράφει άνοδο 0,39% στις 2.996 μονάδες.

Αν σου άρεσε κάνε