Τα short funds «χτύπησαν» ξανά...

Τα short funds «χτύπησαν» ξανά...

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:24 Δημιουργία 25/06/19, 11:21

Από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών, η αγορά έδειξε ξεκάθαρα πως επιζητεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή με κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς η «γαλάζια» παράταξη θριάμβευσε στις κάλπες της 26ης Μαϊου.

Τώρα, λένε οι αναλυτές, ΧΑ και επενδυτές απλά περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου. Έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της ΝΔ, οπότε το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία. Για το λόγο αυτό, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, στη Λεωφόρο Αθηνών συνεχίζεται η πλάγια κίνηση στις 840-855 μονάδες, με την αγορά να «κοιτάζει», αλλά να μην δοκιμάζει την αντίσταση των 860 μονάδων.

Πέρα από τα γεγονότα στο πολιτικό «μέτωπο», οι εξελίξεις στη ΔΕΗ τραβούν εξίσου τα «βλέμματα» των επενδυτών, οι οποίοι ανεβάζουν τον πήχη προσδοκιών για την εξεύρεση δυναμικής και οριστικής λύσης τόσο στον ενεργειακό όσο και στον τραπεζικό κλάδο από τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει μέσω της εκλογικής αναμέτρησης.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό δεν πρόκειται να αλλάζει ιδιαίτερα μέσα στις επόμενες εννέα συνεδριάσεις, που απομένουν έως τις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι shorters επανήλθαν, αυξάνοντας τα αρνητικά τους στοιχήματα στο Χ.Α, σε μία προσπάθεια να καλύψουν μέρος της ζημιάς που έχει προκαλέσει το ράλι της αγοράς στα χαρτοφυλάκιά τους το τελευταίο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στις 21 Ιουνίου το Oceanwood Capital Management προχώρησε σε σημαντική αύξηση των shorts του στην Εθνική Τράπεζα και στο 2% επί των μετοχών της από 1,90% που ήταν στις 17 Μαΐου και πριν τις ευρωεκλογές. Αυτό αποτελεί αύξηση της τάξης του 5,26% της θέσεις του και στις 18,3 εκατ. μετοχές.

Παράλληλα και το Marshall Wace μία μέρα νωρίτερα προχώρησε σε αύξηση στο 0,61% της short θέσης του στην Εθνική, από 0,51% που ήταν στις 30 Μαΐου.

Την ίδια ώρα, το Lansdowne Partners προχώρησε και αυτό σε αύξηση των shorts του αυτή τη φορά έναντι των μετοχών της ΔΕΗ, την περασμένη Πέμπτη και στο 1,58% από 1,50% που ήταν στις 3 Ιουνίου.

Αν σου άρεσε κάνε