Ο Τραμπ «άστραψε και βρόντηξε» κατά Κίνας και Fed

Ο Τραμπ «άστραψε και βρόντηξε» κατά Κίνας και Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:46 Δημιουργία 26/06/19, 15:40

Αναταράξεις στις διεθνείς αγορές προκαλούν οι σημερινές δηλώσεις του Ντόναλτ Τραμπ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εμφανίζεται εκ νέου λάβρος τόσο κατά της Κίνας όσο και εις βάρος του διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας στο Fox News Business, ο Τραμπ έβαλε αρχικά κατά της Κίνας, λέγοντας πως είχε συζητήσεις με το Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του εμπορίου, καθώς και ότι το Πεκίνο επιθυμεί να κλείσει εμπορική συμφωνία περισσότερο από την Ουάσιγκτον.

«Είναι πιθανό να φτάσω σε εμπορική συμφωνία με τον Σι στη G20 και να αποφευχθεί η ανάγκη για περαιτέρω δασμούς. Εάν αποφασίσω να επιβάλω επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, θα μπορούσε να είναι 10% και όχι 25%».

«Θα επιβάλω επιπλέον δασμούς, πολύ ουσιαστικούς επιπλέον δασμούς, εάν δεν κλείσουμε συμφωνία», τονίζει χαρακτηριστικά, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτή την πιθανότητα να μη χρειαστεί.

Ζήτημα απομάκρυνσης του Πάουελ από τη Fed

Στη συνέχεια, ο Τραμπ έστρεψε τα πυρά του κατά του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σημειώνοντας πως «δεν κάνει καλή δουλειά».

«Ο Πάουελ δεν κάνει τίποτα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι άλλες χώρες υποτιμούν το νόμισμά τους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η πολιτική της Fed είναι παράλογη, η ΕΚΤ ρίχνει χρήματα ενώ η Fed τα διώχνει.

Αν σου άρεσε κάνε