Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:26 Δημιουργία 27/06/19, 16:14

Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν την συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με το «βλέμμα» το επενδυτών να εστιάζεται στις εμπορικές εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και στα νεότερα ζητήματα ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί στα αεροσκάφη Boeing 737.

Στο εμπορικό μέτωπο, ένα επιπλέον καθοριστικό βήμα προς την αποκλιμάκωση της έντασης σημειώνεται λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση κορυφής Τραμπ-Σι στο περιθώριο της συνεδρίασης της G20 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος, ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για τους δασμούς.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το Reuters, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα ακυρώνει τον επόμενο γύρο επιπλέον αμερικανικών δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα παρατεθούν σε ξεχωριστά δελτία Τύπου και όχι σε κοινή ανακοίνωση.

Σο πλαίσιο αυτό, το τετ-α-τετ των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί, αφότου η Ουάσινγκτον έχει πει «ναι» σε μια τέτοια προκαταρκτική συμφωνία, τονίζει η παραπάνω εφημερίδα.

Αναφορικά με την κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Boeing, «βουλιάζει» η μετοχή, μετά την

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow σημειώνει απώλειες 0,04% στις 26.537 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,12% στις 2.914 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,32% στις 7.910 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 3,1% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ακόμα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αναπτύχθηκαν κατά 0,9% έναντι της αρχικής εκτίμησης για άνοδο 1,3%. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 4,4%, ξεπερνώντας κατά πολύ την αρχική μέτρηση για άνοδο 2,3%, ενώ οι δαπάνες σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης ενισχύθηκαν 2,8% από 2,5% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Αν σου άρεσε κάνε