«Σήμα» από ΟΠΕΚ για διατήρηση της μειωμένης παραγωγής πετρελαίου

«Σήμα» από ΟΠΕΚ για διατήρηση της μειωμένης παραγωγής πετρελαίου

ΑΓΟΡΕΣ UPD 18:10 Δημιουργία 01/07/19, 17:47

Σε συμφωνία για τη διατήρηση της μείωσης παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα για επιπλέον 9 μήνες φαίνεται πως κατέληξαν τα μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη της Αυστρίας, όπως μεταφέρει το Reuters.

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στην επιτροπή εποπτείας ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να παρατείνουν την συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου για εννέα μήνες, διατηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες για την παραγωγή ποσοστώσεις προτείνοντας την ανάλογη απόφαση.

Ο Νόβακ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της παράτασης της συμφωνίας για διάστημα μεγαλύτερο των εννέα μηνών δεν συζητήθηκε, επισημαίνοντας ότι «κοινή άποψη ήταν να ληφθεί υπ όψιν η χειμερινή περίοδος και πως ήταν καλύτερα να παραταθεί αμέσως και για τον χειμώνα».

Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού του αργού καταγράφει άνοδο 2% στα 60,3 δολάρια το βαρέλι.

Αν σου άρεσε κάνε