Σπάνε όλα τα κοντέρ τα ομόλογα «ψηφίζοντας» μεγάλη πολιτική αλλαγή

Σπάνε όλα τα κοντέρ τα ομόλογα «ψηφίζοντας» μεγάλη πολιτική αλλαγή

ΑΓΟΡΕΣ UPD 13:04 Δημιουργία 03/07/19, 12:59

Μέσα της προεκλογικής εβδομάδας και ένα ξέφρενο πάρτι σημειώνεται στην εγχώρια αγορά ομολόγων, με αποδόσεις που σπάνε όλα τα κοντέρ.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν την προσφυγή των Ελλήνων στις κάλπες, για να αναδείξουν με την ψήφο τους την επόμενη κυβέρνηση, ΧΑ και ομόλογα προεξοφλούν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, «βλέποντας»… γαλάζια αυτοδυναμία.

Όπως γράφουμε εδώ και μέρες στο Xrimaonline.gr, οι επενδυτές καλλιεργούν υψηλές προσδοκίες από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υπόσχεται ανάπτυξη μέσα από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό 10ετές η σπάει και πάλι τα κοντέρ, υποχωρώντας στο ιστορικό χαμηλό του 2,106%. Παράλληλα, κατά 10% υποχωρεί η απόδοση του 5ετούς στο 1,099% και σε νέα ιστορικά χαμηλά επίσης.

Υπενθυμίζεται πως το 10ετές είχε εκδοθεί τον Μάρτιο με απόδοση 3,9%, ενώ το 5ετές είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο με απόδοση 3,6%. Από τα επίπεδα της έκδοσής του το yield στο 10ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει κατά 54% ενώ το yield στο 5ετές έχει σημειώσει βουτιά της τάξης του 70%.

Την ίδια ώρα, ράλι καταγράφεται και στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, στον απόηχο της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ για την ηγεσία της ΕΚΤ.

Πιο αναλυτικά, σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώνονται οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία και στην Αυστρία.

Στη Γαλλία το κόστος δανεισμού μειώνεται περαιτέρω, ενώ χαμηλά 14 μηνών έχει αγγίξει το ιταλικό 10ετές.

Αν σου άρεσε κάνε