Ιστορικό ρεκόρ καταρρίπτει το ελληνικό 10ετές!

Ιστορικό ρεκόρ καταρρίπτει το ελληνικό 10ετές!

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:25 Δημιουργία 03/07/19, 16:07

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφει η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, την ώρα που το ΧΑ «κοιτάζει» τις 900 μονάδες, επίπεδα τα οποία είχε αγγίξει το 2015!

Συγκεκριμένα, το ελληνικό 10ετές «σπάει το όριο του 2% σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό χαρτί και κυμαίνεται στο 1,986% με περαιτέρω περιθώρια αποκλιμάκωσης», όπως αναφέρουν οι traders.


Την ίδια ώρα, σε ιστορικά χαμηλά κυμαίνεται και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία διαμορφώνεται στο 1,099%.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν την προσφυγή των Ελλήνων στις κάλπες, για να αναδείξουν με την ψήφο τους την επόμενη κυβέρνηση, ΧΑ και ομόλογα προεξοφλούν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, «βλέποντας»… γαλάζια αυτοδυναμία.

Όπως γράφουμε εδώ και μέρες στο Xrimaonline.gr, οι επενδυτές καλλιεργούν υψηλές προσδοκίες για την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία υπόσχεται ανάπτυξη μέσα από μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Στο μεταξύ, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι το spread- η διαφορά δηλαδή του επιτοκίου του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού, αριθμός που δείχνει την εμπιστοσύνη των αγορών σε μία οικονομία - που διαμορφώνεται πλέον στις 249 μονάδες βάσης. Δηλαδή στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν στις αρχές του 2010, πριν ακόμα μπει η χώρα στο πρώτο μνημόνιο. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει εντυπωσιακή βουτιά, ενώ από τις ευρωεκλογές και μετά ακολούθησε ράλι.

Σημειώνεται πως στη σημερινή δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων το επιτόκιο έπεσε στο 0,23% έναντι 0,41%, όπως διαμορφώθηκε κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων αντίστοιχης διάρκειας.

Το δημόσιο κατά τη σημερινή δημοπρασία άντλησε το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ, ενώ οι προσφορές διαμορφώθηκαν στα 2,009 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,61 φορές υψηλότερα από το δημοπρατούμενο ποσό.

Αν σου άρεσε κάνε