BoFA: Ράλι διαρκείας για τα ελληνικά ομόλογα - Οι μετεκλογικές προκλήσεις

BoFA: Ράλι διαρκείας για τα ελληνικά ομόλογα - Οι μετεκλογικές προκλήσεις

ΑΓΟΡΕΣ UPD 14:02 Δημιουργία 05/07/19, 13:56

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι ένα θετικό σήμα για τις αγορές, συστήνοντας στους επενδυτές να τοποθετηθούν στα ομόλογα, εκτιμώντας ότι το ράλι στους ελληνικούς τίτλους θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τη BofA, θα υπάρξει ένα θετικό μομέντουμ στα ελληνικά ομόλογα, το οποίο θα στηριχτεί σε πέντε παράγοντες-κλειδιά:

-Βελτιωμένη ρευστότητα στα ομόλογα, αυξημένους όγκους και μικρότερα spreads

-Θετικές προοπτικές χρηματοδότησης τραπεζών

-Πιθανότητα πρόσθετης ελάφρυνσης του χρέους από την ΕΕ και πρόωρη αποπληρωμη του ΔΝΤ

-Βελτιωμένες προοπτικές για τις θέσεις των ελληνικών τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα

-Πιθανή βελτίωση της αξιολόγηση της Ελλάδας

Όπως σημειώνει ο οίκος, τα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσαν επίσης να υπεραποδώσουν της υπόλοιπης ευρωπεριφέρειας, εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αυξήσει το όριο που έχει επιβάλει για τις θέσεις, που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες στα ελληνικά ομόλογα ή / και εάν υπάρξει βελτίωση της αξιολόγησης της χώρας, αυξάνοντας τις προοπτικές για ένταξη σε ένα νέο QE της ΕΚΤ σε κάποιο στάδιο τα προσεχή έτη.

Εάν οι εκλογές οδηγήσουν σε αυτοδυναμία της ΝΔ, σηματοδοτώντας έτσι πολιτική σταθερότητα στη χώρα για τα επόμενα χρόνια, η BofA συστήνει στους επενδυτές να τοποθετηθούν στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, καθώς τα spreads αναμένεται να μειωθούν. Οι κίνδυνοι στη συνέχεια θα σχετίζονται με επιδείνωση των προοπτικών της Ευρωζώνης ή με απότομη αναπροσαρμογή των τιμών στα γερμανικά ομόλογα. Επιπλέον, η πορεία των κρατικών τίτλων θα εξαρτηθεί και από τη συνέχιση της συμμόρφωσης της νέας κυβέρνησης με τους μεταμνημονιακούς στόχους μετά το πρόγραμμα.

Αν σου άρεσε κάνε