Ανοιχτό το «παράθυρο» μείωσης των επιτοκίων από τη Fed

Ανοιχτό το «παράθυρο» μείωσης των επιτοκίων από τη Fed

ΑΓΟΡΕΣ UPD 19:30 Δημιουργία 05/07/19, 19:24

TAGS

Χωρίς να «κλείνει το μάτι» ξεκάθαρα σε μια μείωση επιτοκίων της μέσα στους επόμενους μήνες δημοσιεύτηκε την Παρασκευή η ανακοίνωση των πρακτικών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Fed, η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με «σταθερό ρυθμό» στο πρώτο μισό του έτους, αν και ενδέχεται να αποδυναμώθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω των υψηλότερων δασμών.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε τη δέσμευσή της να «δράσει με κατάλληλο τρόπο» για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση, με πιθανές μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Επισήμανε επίσης ότι η αγορά εργασίας συνέχισε να ενισχύεται και φέτος, ενώ απέδωσε τον αδύναμο πληθωρισμό σε «παροδικούς παράγοντες» και όχι σε διαρθρωτικά προβλήματα.

Ο χαρακτηρισμός του αδύναμου πληθωρισμού ως «παροδικού» ενδέχεται να ερμηνευτεί από τους επενδυτές ως μια ένδειξη ότι δεν επίκειται άμεσα μείωση επιτοκίου, μολονότι η Fed φαίνεται να κρατάει ανοιχτή την πόρτα αυτή με την υπόσχεση ότι είναι έτοιμη να «δράσει με κατάλληλο» τρόπο.

Αν σου άρεσε κάνε