Παίρνει «σάρκα και οστά» η νέα έκδοση ομολόγου;

Παίρνει «σάρκα και οστά» η νέα έκδοση ομολόγου;

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:03 Δημιουργία 08/07/19, 16:28

Προεκλογικά ακόμη στο Xrimaonline.gr γράφαμε πως στην Πειραιώς έχουν ετοιμάσει σχέδιο θερινής εξόδου στις αγορές, τη στιγμή που αγορά και ομόλογα «τρέχουν» σε ράλι διαρκείας, με τις αποδόσεις 10ετών και 5ετών τίτλων να υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά.

H Ελλάδα είναι πιθανό να προχωρήσει στην έκδοση νέου ομολόγου τις επόμενες εβδομάδες, την πρώτη μετά τις εκλογές, ανέφεραν τη Δευτέρα στο Reuters αξιωματούχοι και τραπεζίτες.

Δύο τραπεζικά στελέχη που ενεργούν ως βασικοί διαπραγματευτές της Ελλάδας, σημείωσαν στο Reuters ότι η χώρα μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση το νωρίτερο αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση ομολόγου στις επόμενες εβδομάδες λόγω της κατάρρευσης των αποδόσεων στην ευρωζώνη, αλλά η έκδοση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τη νέα κυβέρνηση που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα στην ημέρα.

«Ο ΟΔΔΗΧ προτίθεται να βγει και ακούμε ότι θα μπορούσε να συμβεί το νωρίτερο αυτή την εβδομάδα», είπε ένας από τους τραπεζίτες.

«Μπορεί όμως να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, για να ληφθούν οι εγκρίσεις από τη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ίδιος παράγοντας.

Αν σου άρεσε κάνε