Αβάντα από Fed στην Ασία

Αβάντα από Fed στην Ασία

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:15 Δημιουργία 11/07/19, 09:07

Με ευρεία κέρδη αντιδρούν στις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα ασιατικά χρηματιστήρια, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από το ράλι που σημειώθηκε χθες στη Wall Street και σε συνέχεια των όσων ανέφερε ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ.

Μιλώντας στο Κογκρέσο στο πλαίσιο της εξάμηνης κατάθεσης του επικεφαλής της Fed, ο Πάουελ «έδειξε» πως η Fed είναι ολοένα και πιο κοντά στο να προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων της εντός του 2019, για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 0,46% στις 21.633 μονάδες και ο Kospi στη Σεούλ γράφει άνοδο 1,31% στις 2.085 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX κερδίζει 0,50% στις 6.721 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανεβαίνει 0,87% στις 28.480 μονάδες και στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ισχυροποιείται 0,06% στις 2.921 μονάδες.

Εξάλλου και όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Κίνα αποφάσισε την εφαρμογή περισσότερων μέτρων με στόχο την σταθεροποίηση του εξωτερικού εμπορίου της χώρας.

Η συνέχιση των προσπαθειών «ανοίγματος» της κινεζικής οικονομίας, αλλά και η ενίσχυση της δυναμικής των ενδογενών επιχειρήσεων, μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων με επίκεντρο την αγορά, βρίσκονται στον πυρήνα της εφαρμογής των νέων μέτρων, σύμφωνα με το ανώτατο όργανο διοίκησης της Κίνας, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Λι Κεκιάνγκ.

Η Κίνα θα βελτιώσει επίσης, τις νομισματικές και φορολογικές πολιτικές που εφαρμόζει, με στόχο την μείωση των δασμών εισαγωγής, αλλά και τις εκπτώσεις στο φόρο για τις εξαγωγές, στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής μείωσης της φορολογίας.

Αν σου άρεσε κάνε