Στις «επάλξεις» η Fed για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Στις «επάλξεις» η Fed για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

ΑΓΟΡΕΣ UPD 20:37 Δημιουργία 16/07/19, 20:34

Την πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να επέμβει με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας εάν παρουσιαστεί ανάσχεση της ανάπτυξης επανέλαβε την Τρίτη ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Παρίσι της Γαλλίας.

Πολλοί αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν στη συνεδρίαση του Ιουνίου ότι οι εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο και η αδυναμία του πληθωρισμού ενισχύουν την υπόθεση για περισσότερη νομισματική τόνωση, ανέφερε ο κ. Πάουελ.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις αυτές και αξιολογούμε τις επιπτώσεις για το οικονομικό outlook των ΗΠΑ και τον πληθωρισμό, και θα ενεργήσουμε με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσουμε την επέκταση της οικονομίας» τόνισε ο επικεφαλής της Fed.

Ο ίδιος σημείωσε πως η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικό ρυθμό ο οποίος βοηθάει να διατηρηθεί ισχυρή η αγορά εργασίας και στηρίζει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ανέφερε ωστόσο μια σειρά από «αβεβαιότητες» οι οποίες θα μπορούσαν να «συσκοτίσουν» το outlook της Fed για την οικονομία.

Αν σου άρεσε κάνε