Τα εταιρικά κέρδη ανεβάζουν τη Wall Street, παρά τους αρνητικούς οιωνούς

Τα εταιρικά κέρδη ανεβάζουν τη Wall Street, παρά τους αρνητικούς οιωνούς

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:53 Δημιουργία 23/07/19, 17:12

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ενάντια στο απαισιόδοξο κλίμα που διαμορφώνεται από το «κόψιμο» των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3,2% και τη «βουτιά» που σημείωσαν οι πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα ισχυρά κέρδη τρετραμήνου των Coca Cola και United Technologies φαίνεται πως «αποζημιώνουν» τους επενδυτές.

Σε νέα καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για την παγκόσμια ανάπτυξη προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικαλούμενο τον παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με την Κίνα και την αβεβαιότητα για το Brexit.

Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να επεκταθεί κατά 3,2% το 2019, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Ταμείου. Στην εκτίμηση του περασμένου Απριλίου το ΔΝΤτοποθετούσε την ανάπτυξη στο 3,3%, ενώ στην αρχή του έτους έκανε λόγο για ανάπτυξη 3,5%.

«Οι κίνδυνοι είναι κυρίως καθοδικοί», προειδοποιεί στην ανάλυση του το Ταμείο και προσθέτει: «Περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο νέων εμπορικών και τεχνολογικών διενέξεων που επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα και επιβραδύνουν τις επενδύσεις. Επίσης, μια παρατεταμένη αύξηση της αποστροφής στο ρίσκο που θα φέρει στην επιφάνεια τα τρωτά σημεία του χρηματοοικονομικού κλάδου μετά από μια μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων».

Το Ταμείο προειδοποιεί ταυτόχρονα ότι οι «αποπληθωριστικές πιέσεις που συσσωρεύονται δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν τα περιθώρια που έχουν οι κεντρικές τράπεζες για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή ύφεση της οικονομίας».

Στα εταιρικά νέα, η Coca Cola ανακοίνωσε αύξηση 4% όγκου και συναλλαγών το πρώτο 4μηνο του 2019 για το brand Coca Cola, ενώ ανέφερε διψήφια άνοδο για την Coca Cola Zero, με αποτέλεσμα έσοδα και κέρδη να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η United Technologies, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να σημειώνουν άλμα 1,7%.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow ενισχύεται 0,25% στις 27.240 μονάδες.

O S&P 500 ανεβαίνει 0,29% στις 2.994 μονάδες.

Ο Nasdaq γράφει άνοδο 0,13% στις 8.215 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, «βουτιά» 1,7% σημείωσαν οι πωλήσεις ακινήτων στις ΗΠΑ τον μήνα του Ιουνίου, έναντι της πτώσης 0,2% που προβλεπόταν.

Αν σου άρεσε κάνε