Ντράγκι για QE: Το «βλέπουμε» από Σεπτέμβριο...

Ντράγκι για QE: Το «βλέπουμε» από Σεπτέμβριο...

ΑΓΟΡΕΣ UPD 17:58 Δημιουργία 25/07/19, 17:01

Δεν απέκλεισε την επανενεργοποίηση του QE ο Μάριο Ντράγκι, «δείχνοντας» ότι η όποια απόφαση της Τράπεζας επ' αυτού θα ληφθεί από τον Σεπτεμβριο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της ΕΚΤ έπειτα από την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Ακόμα, τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πιο ήπια παγκόσμια δυναμική ανάπτυξης και σε κάπως πιο αδύναμη ανάπτυξη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με το Reuters.

Τα ρίσκα όσον αφορά την ανάπτυξη είναι καθοδικά, η ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς είναι λιγότερο πιθανή, αλλά ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη είναι μάλλον χαμηλός, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός πιθανότατα θα υποχωρήσει τους ερχόμενους μήνες και αναμένεται να αυξηθεί ξανά προς τα τέλη της χρονιάς.

Οι προοπτικές στον τομέα της μεταποίησης επιδεινώνονται περαιτέρω, επεσήμανε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι βλέπει ενδείξεις ενδυνάμωσης της οικονομίας.

Ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι δεν αλλάζει ο στόχος για τον πληθωρισμό -υπενθυμίζεται ότι αυτός τοποθετείται κοντά αλλά χαμηλότερα από το 2%.

Αν σου άρεσε κάνε