Προεκλογική επίθεση Τραμπ στην Κίνα για το εμπόριο

Προεκλογική επίθεση Τραμπ στην Κίνα για το εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 15:00 Δημιουργία 30/07/19, 14:49

Την ώρα που σήμερα ξεκινά ο νέος γύρος συζητήσεων μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων προκειμένου να υπάρξει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ΑΕΠ του κόσμου, ο Ντόναλτ Τραμπ δυναμιτίζει το κλίμα με το Πεκίνο, «βλέποντας» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο Τραμπ υποστηρίζει πως η Κίνα εκμεταλλευόταν την αμερικανική οικονομία για 30 χρόνια και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να ισχύει.

«Η Κίνα πηγαίνει πολύ άσχημα, το χειρότερος έτος τα τελευταία 22 χρόνια - υποτίθεται πως θα ξεκινούσαν να αγοράζουν τα αγροτικά μας προϊόντα - δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι μέχρι στιγμής. Αυτό είναι το πρόβλημα με την Κίνα, δεν είναι αξιόπιστοι. Η δική μας οικονομίας έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Κίνας τα τελευταία 3 χρόνια».

Συνεχίζοντας, ο Τραμπ αναφέρει ότι «η ομάδα μου διαπραγματεύεται μαζί τους τώρα, αλλά πάντα αλλάζουν τη συμφωνία στο τέλος προς όφελος τους. Μάλλον περιμένουν τις εκλογές μας (τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ) για να δουν εάν θα έχουν έναν από τους Δημοκρατικούς όπως ο Υπναράς Τζό (αναφορά στον Τζο Μπάιντεν)...

Εάν και όταν νικήσω εγώ στις εκλογές, η συμφωνία που θα υπογράψουν θα είναι πολύ πιο σκληρή από αυτή που διαπραγματευόμαστε τώρα ή δεν πρόκειται να υπάρχει καθόλου συμφωνία. Έχουμε όλα τα χαρτιά, που δεν είχαν στο παρελθόν οι ηγέτες μας».

Αν σου άρεσε κάνε