«Κόκκινο» στην Ασία - Εμπόριο και Fed σε πρώτο πλάνο

«Κόκκινο» στην Ασία - Εμπόριο και Fed σε πρώτο πλάνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:00 Δημιουργία 31/07/19, 09:57

Στο «κόκκινο» κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, στον απόηχο της αιφνίδιας επίθεσης του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Κίνας και μάλιστα ανήμερα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων Πεκίνου και Ουάσινγκτον, για πρώτη φορά μετά το Μάιο.

Συγκεκριμένα, σε μια σειρά από tweets το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε την Κίνα, επειδή δεν αγοράζει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της πολιτικής του ως κομβικής για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Ο ίδιος εκτίμησε δε ότι η Κίνα καθυστερεί τη συμφωνία, ελπίζοντας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και στην εκλογή Δημοκρατικού προέδρου, προκειμένου να επωφεληθεί.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «κοιτάζουν» προς τη Fed, περιμένοντας την πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2008.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,81%, στις 21.533,50 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κινείται επίσης αρνητικά, κατά 0,69%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει βαθύτερες απώλειες, στο -1,18%, ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai "χάνει" 0,63% και ο Shenzen υποχωρεί κατά 0,41%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted σημείωσε οριακές απώλειες της τάξης του 0,07%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX200 έχασε 0,47%.

Αν σου άρεσε κάνε