Μπαράζ ρευστοποιήσεων λόγω δασμών

Μπαράζ ρευστοποιήσεων λόγω δασμών

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:49 Δημιουργία 02/08/19, 09:30

Μπαράζ ρευστοποιήσεων έφερε στις διεθνείς αγορές η νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα επιβάλλει δασμούς 10% σε κινεζικές εισαγωγές 300 δις. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου.

Τη σκυτάλη από τη Wall Street πήρε η Ασία, όπου καταγράφονται ισχυρές πιέσεις στις συναλλαγές της Παρασκευής, εν μέσω έντονων ανησυχιών ότι ο εμπορικός πόλεμος θα έχει συνέχεια.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, στοΤόκιο ο Nikkei 225 υποχωρεί 2,65%. Ακολουθεί με πτώση 2,4% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ο Σύνθετος Δείκτης είναι στο -1,7%.

«Οι απειλές περί επιβολής επιπρόσθετων δασμών σε κινεζικά αγαθά δεν είναι σωστός ούτε εποικοδομητικός τρόπος να επιλυθεί η διένεξη των ΗΠΑ με την Κίνα για το εμπόριο», προειδοποίησε σήμερα ο κορυφαίος κινέζος διπλωμάτης Ουάνγκ Γι και εξέφρασε την ελπίδα τα πράγματα να μην φτάσουν στα άκρα.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mάικ Πομπέο, απέδωσε τις εξελίξεις στην «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες», η οποία προκάλεσε πολλά εμπόδια στο ελεύθερο εμπόριο.

Αν σου άρεσε κάνε