Αναζωπυρώνεται ο εφιάλτης του εμπορικού πολέμου - Τριγμοί στα διεθνή ταμπλό

Αναζωπυρώνεται ο εφιάλτης του εμπορικού πολέμου - Τριγμοί στα διεθνή ταμπλό

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:21 Δημιουργία 02/08/19, 11:19

Αναζωπυρώνεται ο εφιάλτης του εμπορικού πολέμου, προκαλώντας ισχυρούς τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια, όπου καταγράφεται «κύμα» ρευστοποιήσεων.

Τη «σκυτάλη» τώρα πήραν και οι ευρωαγορές, οι οποίες διολισθαίνουν κατά 2%, στον απόηχο της προειδοποίησησ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών στην Κίνα.

Βάζοντας αιφνιδίως τέλος στην προσωρινή ανακωχή στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 10% σε κινεζικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αξίας 300 δισεκ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου

Μάλιστα, οι επενδυτικές ανησυχίες εντάθηκαν, καθώς το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση αναφορικά με το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 20:45 ώρα Ελλάδας σήμερα.

Στο ταμπλό τώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 χάνει κατά 1,6%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να καταγράφει βουτιά 4,3% και τους κλάδους αυτοκινήτων και τεχνολογίας να υποχωρούν περισσότερο από 2,5%.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός DAX, που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, βουλιάζει κατά 2%, ενώ αντίστοιχες είναι οι απώλειες και για τον γαλλικό CAC 40.

Αν σου άρεσε κάνε