«Μαστίγιο και καρότο» από Τραμπ για τους δασμούς σε Πεκίνο

«Μαστίγιο και καρότο» από Τραμπ για τους δασμούς σε Πεκίνο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:26 Δημιουργία 02/08/19, 16:06

Επιμένει στη γνωστή τακτική «μαστίγιο και καρότο» ο Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα της επιβολής δασμών στην Κίνα, τη στιγμή που οι ανησυχίες για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου έχουν προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια.

Μετά τη χθεσινή απειλή του, σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει «κωλοτούμπα», ανοίγοντας «παράθυρο» σε καθυστέρηση της επιβολής των νέων δασμών στην εισαγωγή προϊόντων από την ασιατική χώρα.

Σύμφωνα με το CNBC, o Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να «παγώσει» τους νέους δασμούς ύψους 10% για κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων για μετά από το Σεπτέμβριο, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, εάν το Πεκίνο εμφανιστεί πρόθυμο για υποχώρηση στις εμπορικές συζητήσεις με την Ουάσινγκτον.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Τραμπ σημείωσε με μήνυμα του στο Twitter πως «οι εμπορικές συνομιλίες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ΗΠΑ θα αρχίσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, να επιβάλλουν έναν μικρό επιπρόσθετο δασμό 10% στα εναπομείναντα κινεζικά αγαθά και προϊόντα που έρχονται από την Κίνα στη χώρα μας, αξίας 300 δισ. δολαρίων. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα 250 δισ. δολάρια που επιβαρύνονται ήδη με δασμό 25%».

Αν σου άρεσε κάνε