ΧΑ: «Ανάσα» με επιστροφή στα κέρδη

ΧΑ: «Ανάσα» με επιστροφή στα κέρδη

ΑΓΟΡΕΣ UPD 11:56 Δημιουργία 07/08/19, 11:48

Στο «πράσινο» επιστρέφει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης, λαμβάνοντας «ανάσα» από το 4ήμερο πτωτικό σερί και καταγράφοντας κίνηση πάνω από τις 850 μονάδες.

Σημαντική στήριξη βρίσκει το ΧΑ στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών δεικτών. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών είναι συντονισμένο με τις τάσεις, που καταγράφονται στα διεθνή χρηματιστήρια, στη σκιά των εξελίξεων γύρω από το εμπορικό μέτωπο.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,43% στις 856,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,14 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,4 εκατ. τεμάχια.

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,40% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.108,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,43% στις 725,02 μονάδες.

Αν και οι ευρωαγορές έχουν γυρίσει θετικά, εντούτοις η επιφυλακτικότητα παραμένει, καθώς η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει αποκλιμακωθεί πλήρως.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης και ο Μυτιληναίος σημειώνουν κέρδη 3,59% και 3,15% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Φουρλής και Alpha Bank.

Άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Jumbo, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή ο Titan, ενώ μικρές απώλειες καταγράφουν οι Aegean και Τέρνα Ενεργειακή.

Αν σου άρεσε κάνε