Στήριξη στα μάκρο βρήκαν οι ασιατικές αγορές

Στήριξη στα μάκρο βρήκαν οι ασιατικές αγορές

ΑΓΟΡΕΣ UPD 09:39 Δημιουργία 08/08/19, 09:38

Στο «πράσινο» έχουν γυρίσει οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Πέμπτης, λαμβάνοντας ώθηση από τα ενθαρρυντικά εμπορικά στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, η κίνηση του γουάν παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας όρισε το ημερήσιο σημείο αναφοράς για το γουάν στο πιο αδύναμο επίπεδο από το 2008 στο 7,0039 ανά δολ.

Το κινεζικό νόμισμα διέσπασε το κρίσιμο επίπεδο των 7 γουάν/δολ. τη Δευτέρα, πυροδοτώντας ένα παγκόσμιο sell-off στις αγορές εν μέσω φόβων ότι ο εμπορικός πόλεμος της Κίνας με τις ΗΠΑ εξελίσσεται και σε νομισματικό πόλεμο.

Στο «μέτωπο» των μάκρο τώρα, στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας, αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 3,3% τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 5,6%, με το εμπορικό ισοζύγιο να εμφανίζει πλεόνασμα 45,06 δισ. δολ.

Οι αναλυτές περίμεναν οι εξαγωγές να εμφανίσουν πτώση 2% σε ετήσια βάση και οι εισαγωγές να κατρακυλήσουν 7,3%, διαμορφώνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 38,7 δισ. δολ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημειώνει άνοδο 0,5%

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1% και ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,95%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,2%, ο Straits Times της Σιγκαπούρης χάνει 0,4%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία ενισχύονται 1% και 0,8% αντίστοιχα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,5%.

Αν σου άρεσε κάνε