Σταθεροποιήθηκε το γουάν - Τα μηνύματα της Κεντρικής Τράπεζας

Σταθεροποιήθηκε το γουάν - Τα μηνύματα της Κεντρικής Τράπεζας

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:59 Δημιουργία 08/08/19, 10:58

Σταθεροποιήθηκε το κινεζικό νόμισμα την Τετάρτη, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας έθεσε την τιμή fixing σε υψηλότερο επίπεδο απ’ ότι περίμεναν οι αναλυτές, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στους traders μετά από μια ταραγμένη εβδομάδα.

Η ισοτιμία ενισχύθηκε 0,3% μετά από την κίνηση της κεντρικής τράπεζας στα 7,0039 γουαν ανά δολάριο. Παρότι είναι η πρώτη φορά που η ισοτιμία ορίζεται σε επίπεδο κάτω των 7 γουάν ανά δολάριο είναι καλύτερη από το 7,0156 που ήταν η μέση εκτίμηση 21 αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Η ισοτιμία γουάν-δολαρίου παρακολουθείται στενά τις τελευταίες ημέρες καθώς τη Δευτέρα για πρώτη φορά έσπασε το «φράγμα του 7».

«Η Κίνα θέλει προς ώρας να αποφύγει τον πανικό», εκτιμά ο Gao Qi, στρατηγικός αναλυτής στην Scotiabank. «Η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να στέλνει σήματα σταθεροποίησης του νομίσματος βραχυπρόθεσμα».

Το κινεζικό νόμισμα έχει υποτιμηθεί 3,7% τους τελευταίους τρεις μήνες στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015 έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Περαιτέρω υποτίμηση δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς λόγω των απειλών του Ντ. Τραμπ για νέους δασμούς θα μπορούσε να οδηγήσει την κεντρική στην απόφαση να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική για να τονώσει την ανάπτυξη. Το Πεκίνο, ωστόσο, θέλει να αποφύγει τις εμπειρίες του 2015-16, όταν μια ξαφνική υποτίμηση ώθησε επιχειρήσεις και ιδιώτες να βγάλουν χρήματα από τη χώρα.

Αν σου άρεσε κάνε