Δίχως προσανατολισμό η Ασία - Στο επίκεντρο μάκρο και εμπόριο

Δίχως προσανατολισμό η Ασία - Στο επίκεντρο μάκρο και εμπόριο

ΑΓΟΡΕΣ UPD 10:12 Δημιουργία 09/08/19, 09:45

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας και τον πληθωρισμό στην Κίνα και ενώ οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν στο προσκήνιο.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, το ιαπωνικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ταχύτερο από το αναμενόμενο ρυθμό το β΄ τρίμηνο του έτους, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε με ετησιοποιημένο ρυθμό 1,8%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάπτυξη 0,4%.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός της Κίνας σκαρφάλωσε σε υψηλό 17 μηνών, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να εμφανίζει ετήσια άνοδο 2,8% τον Ιούλιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 2,7%. Οι τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν 9,1% σε ετήσια βάση λόγω και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανώλη των χοίρων.

Την ίδια στιγμή, το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σήμερα στο κινεζικό γούαν, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να ορίζει το ημερήσιο σημείο αναφοράς για το κινεζικό νόμισμα στο 7,0136 γουάν ανά δολάριο, για δεύτερη διαδοχική ημέρα πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 7 γουάν/δολ.

Πιο αναλυτικά, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,6% στις 20.717,89 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,2% και ο Shenzhen Composite χάνει 0,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ μικρά κέρδη 0,2% και 0,1% σημειώνουν οι δείκτες σε Μαλαισία και Ινδονησία. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3%. Οι αγορές σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω τοπικών αργιών.

Αν σου άρεσε κάνε