Τα σενάρια για τη Huawei «πληγώνουν» και πάλι τη Wall Street

Τα σενάρια για τη Huawei «πληγώνουν» και πάλι τη Wall Street

ΑΓΟΡΕΣ UPD 16:44 Δημιουργία 09/08/19, 16:42

Με ήπια αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς νέες ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και την Κίνα να ωθούν και πάλι τους επενδυτές μακριά από τα ταμπλό.

Σημειώνεται πως από το πρωί σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων τονίζουν πως ο πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ ενδέχεται να θέσει φραγμό στις συναλλαγές εταιριών από τις ΗΠΑ με την κινεζική Huawei, φημολογία που οδηγεί σε απώλειες τις μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow χάνει 0,09% στις 26.335 μονάδες.

Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,19% στις 2.932 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί 0,31% στις 8.013 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών υποχώρησε ο ετήσιος δομικός πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,2% τον περασμένο μήνα σε μηνιαία βάση, μέτρηση που ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κινήθηκε 1,7% υψηλότερα, όσο είχε ενισχυθεί και τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, κατέγραψε πτώση για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο δομικός δείκτης υποχώρησε 0,1%. Σε ετήσια βάση, διολίσθησε στο 1,7% από 2,1% τον Ιούνιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016.

Αν σου άρεσε κάνε